Dobro je vedeti

Dobro je vedeti

Kazalo
Aktualno
Aktualno

Aktualno

Analiza izvajanja prehranskih smernic v vzgojno-izobraževalnih zavodih v praksi

April 23, 2024

Aprila 2024 je Nacionalni inštitut za javno zdravje izdal raziskovalno poročilo, ki izhaja iz aktivnosti spremljanja skladnosti prehrane v slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih. Cilj tokratnega spremljanja je bil vpogled v izvajanje prehrane v zavodih glede ponudbe, načina planiranja kot organiziranosti prehrane. Nacionalna anketa o izvajanju prehranskih smernic pri organizaciji šolske in vrtčevske prehrane v Sloveniji je bila izvedena v letu 2020/21, zajela pa je vse zavode v državi. Namen ankete je bil pridobiti podatke o skladnosti prehrane z veljavnimi smernicami ter analizirati prakse in izzive v tej pomembni področju. Več.

Želite izvedeti več o celiakiji?

April 4, 2024

Pridružite se brezplačnemu izobraževalnemu programu Poznam celiakijo, ki nudi dostop do brezplačnih, podrobnih in razumljivih informacij o celiakiji.

Program je del projektov Focus in CD in CD SKILLS, ki obravnavata obstoječe izzive zdravstvenega sektorja pri obvladovanju celiakije v Centralni Evropi in v Podonavju.

Vir fotografije: https://celiacfacts-onlinecourses.eu/course/view.php?id=42

KAJ PRIDOBIM S PROGRAMOM?

  • bolje razumem celiakijo (kaj je celiakija, diagnosticiranje in zdravljenje…),
  • bolje razumem brezglutensko dieto, branje prehranskih označb in izbiro primernih živil,
  • preverim svoje znanje s kvizi in igrami na temo celiakije …

Za vas smo iz programa izbrali infografiko o varnih, tveganih in nevarnih živilih za osebe s celiakijo. Za prenos, kliknite tukaj.

Do celotnega programa pa dostopate s klikom na spodnji gumb.

Program je brezplačen in enostaven za uporabo. Registracija ni potrebna.