Mesno-zelenjavna enolončnica
Fižol čez noč namočimo in ga v isti vodi z dodatkom lovorja skuhamo.
Pridamo na koščke narezan šink. Ko je napol mehko, dodamo na kocke narezan krompir in kuhamo, da se tudi krompir zmehča.
Prilijemo kislo zelje, ki smo ga posebej skuhali. Nato dodamo primerno razredčeno prežganje, ki smo mu dodali sesekljano čebulo, strt česen in paradižnikovo omako ali svež paradižnik (paradižnikovemu koncentratu se izogibamo).
Jed po okusu solimo.
Fižol čez noč namočimo in ga v isti vodi z dodatkom lovorja skuhamo.
Pridamo na koščke narezan šink. Ko je napol mehko, dodamo na kocke narezan krompir in kuhamo, da se tudi krompir zmehča.
Prilijemo kislo zelje, ki smo ga posebej skuhali. Nato dodamo primerno razredčeno prežganje, ki smo mu dodali sesekljano čebulo, strt česen in paradižnikovo omako ali svež paradižnik (paradižnikovemu koncentratu se izogibamo).
Jed po okusu solimo.